Utazós sztorik

Sivatagi vihar

Ez egy jó nap meghalni

A Caminon volt egy zarándoktársam, akinek a nevére kivételesen emlékszem. Adamnak hívják. 50-es pasi, egy zseniális történettel. A feleségével megromlott a viszonyuk és kiadta neki az ultimátumot, hogy vagy végig járja a Caminot vagy válnak, mert nem volt se jó férj, se jó apa.  A történetéhez az is hozzátartozik, hogy tíz évvel ezelőtt volt egy agydaganata, amiből  sikerült áttétek nélkül kigyógyulnia. Amikor meg mi találkoztunk a Caminon az meg úgy történt, hogy a pusztában elkapott egy óriási vihar és nem győztem hálálkodni, hogy mekkora szerencse (khm...) volt, hogy épp összefutottunk. 

Tovább olvasok...
abbey

Az Abbey

Az első állomás után, katasztrofális állapotban érkeztem meg az Abbeybe. Éjjel alig bírtam aludni a fájdalomtól, reggel alig bírtam felkelni, a reggelit végig sírtam, már a harmadik buencaminozóst egy kanál vízben meg tudtam volna fojtani és még egy lépést sem tettem aznap. Megszánt a sors és összehozott egy argentin lánnyal, aki Kundalini jógát tartott adományért ha talált megfelelő helyet és az időjárás is kegyes volt.

Tovább olvasok...
Saint-Jean-Pied-de-Port_exact1900x908_l

Camino - A kezdetek

A szívem a torkomban dobogott, amikor először megláttam a hegyeket, de a sok ember megnyugtatott. Végig azzal nyugtatgattam magam, hogy ha ennyien vannak, akkor azért annyira nem lehet para. Meg különben is, csak ezen kell átvágni, ha ez meg van, akkor már 90%, hogy elér az ember Santiagoba.

Tovább olvasok...