MindHack

INSIDE OUT

Hogyan kezeld a haragod, hogy abból épülj, és ne leépülj?

Jógán a feszültségek kapcsán felmerült egy viccesnek szánt, azonban szomorúan nagy igazság tartalommal bíró gondolat: azért jó hazamenni, mert levezethetjük a stresszt. Nem tudom, hogy ki hogyan van vele, én korábban egyetértettem ezzel. Mi másért megy haza az ember, ha nem azért, hogy kieressze a gőzt és feltöltődjön? Amit azonban nem vettem figyelembe az az, hogy „kiereszteni a gőzt” és feltöltődni, két teljesen más dolog.

Tovább olvasok...
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Utazás a torok csakra körül

Idén teljesen megfeledkeztem a Járatlan Utakon Fesztiválról. Mivel nem terveztem ismét jelentkezni, így meglepődve olvastam az e-mailjeimet.

Tovább olvasok...
Carol Dweck a Stanford Egyetem professzora kutatást végzett arról, hogy milyen gondolkodásbeli jellemzőkkel bírnak azon tanulók, akik képesek kiemelkedő teljesítményre.

Fejlődés orientált gondolkodásmód

Miért adja fel valaki már a legelső nehézségnél? A visszajelzéseink építőek vagy degradálóak? Miért félünk hibázni? Hogyan kapcsolhatunk át csakazértismegcsinálom üzemmódba?

Tovább olvasok...
Ha a tőlünk telhető legjobb döntést hoztuk/hozzuk meg, akkor mi értelme van még évekkel később is bűntudatosnak lenni miatta? Semmi. 

Ha tanácsot adhatnál a fiatalabb énednek, meg tudná fogadni azt?

Ez a kérdés akkor fogalmazódott meg bennem, amikor egyszer végig hallgattam egy hosteles vendégünk önszapulását. Mennyi mindent rontott már el az életben, mennyi mindent csinálhatott volna másképp és mennyire máshol lenne, ha akkor okosabb lett volna. Ismerős?

Tovább olvasok...
Joyful Father

Ítéletmentesen

Az egész világom megváltozott, amikor legelőször hallottam ezt a mondást: nincs hiba, csak tapasztalat. Korábban el sem tudtam volna képzelni, hogy így is hozzá lehet állni dolgokhoz. Az is eszembe jutott, hogy milyen csodálatos lenne, ha ez lenne az alap. A Caminon, meg úgy általában utazás közben más nomádokkal találkozva az ítéletmentesség időről időre előkerülő téma, de mindig rácsodálkozom, hogy ebben (is) mindig van hova fejlődni. És mindig akkor jön valaki ezt megmutatni, amikor azt hiszem, hogy már elértem egy egész jó szintet... Toll a fülembe. 

Tovább olvasok...
art-1869269_1920

18 dolog, amit bárcsak tudtam volna 18 évesen

Idén lettem 28 éves, amitől igazán nosztalgikussá váltam. Sokat gondolkoztam azon, hogy mit gondoltam tíz évvel ezelőtt a nagybetűs Felnőttségről. Egészen eddig testidegen volt kijelenteni: Felnőtt vagyok. Nő vagyok. Független vagyok.

Tovább olvasok...
brain-2146157_1920

Félelem és Kényelem

Akármit is csinálunk, cselekvéseink alapja leredukálható két fő érzésre. Ez pedig a szeretet és a félelem. Ha valami jó érzést kelt bennünk, akkor elkezdünk hozzá vonzódni, ha pedig nem akkor elutasítjuk. A legegyszerűbb papucsállatkáktól kezdve, minden élő szervezet keresi az életét támogató környezetet és kerüli azt, ami veszélyezteti a fennmaradását.

Tovább olvasok...